hari guru yang tak ada gambar guru

Penulis : faizahabdwahab Masa : 23:27 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum..


kan dah masuk lower six ni makanya automatik kena datang sekolah bila kena datang sekolah automatik sambut hari guru..bila sambut hari guru mesti ada macam-macam aktiviti bila ada macam-macam aktiviti mesti ada banyak kamera bila..bila nak habis ni..

ok la let picture talk...






cute twin..dah la suara superb..
time persembahan nasyid ni mula-mula macam buat tak tau je sekali tengok leader dia dengar suara diaorang..alahai dikkk kalau sama umur akak buat calon husband tau..gila over nurul faizah ni..the twin yang suara sangat superb dah la comel memang bawak balik la kalo teddy bear.
owner kamera bajet artis..
siket-2 no komen..sekeh kang
ni apehal entah perempuan sorang ni..asal aku nak ambik gambar je..ala jangan la sambil tutup muka ape kau ingat kau artis?=) jangan marah naa opahh..sayang opah..



nasihat cikgu..*hai cikgu =)
time game cikgu-cikgu kitaorang masuk bilik guru nak salam cikgu-cikgu time SPM dulu sekali hambik kau kena brainwash pasal form six terus confuse nak ambik kelas mana course apa..kena jumpa kaunseling =_='



alalalala cutenye..i like..#statement kau opah

arrghhhh cute-cute meyh adik meyh kat akak meyh..yang sebelah kanan tu cool gila..rilex je dia nyanyi yang kiri tu macam cuak jugak tapi alaaaaa dua-dua super comel..

peace..owner yang tak bajet dah..


alia gmbr ko mmg ok yang tak ok mke aku grrr

alia & sue..thanks support aku time aku down dengan result aku thnks jugak bagi aku semangat nak terus form 6 especially sue..i heart u :-P

teacher&students

hye dikkk..*lia aku jeles dengan ko

remaja!!!




muka aku mintak sepak..

cool or cold?


ala pegi kolej risda tu..
mati aku kalau dia baca.

ala sarah nak keluar..tak best la..sapa aku nak usik kalo aku mengantuk..sapa yang aku nak conteng tangan time aku boring?*ayat sedih tak menahan.

sempat ye korang



lagi?

us...and again muka aku mintak sepak

ok ni yaang aku rapat bila masuk lower lia dengan im memang dari dulu tapi sarah tu haaa sekampung tapi tak bertegur sampai la masuk lower jadi rapat siap boleh gelak-gelak..kerja aku mengusik si sarah ni la dalam DM ada je kerja aku nak mengusik dia lepastu mula la keluar muka annoying dia tu..memang boleh dikatakan masuk lower rapat dengan diaorang satu benda yang aku hargai sangat...girls aku sayang korang..ecececece...diaorang baca konfirm muntah..
lagi sorang lily..hey biasa la orang tu nak pergi uitm mesti la tak de gambar..kan lily kan..
ok dah babai..


P/S:yang baik itu datang dari Allah yang buruk itu dari diri aku sendiri.


with love,
NURUL FAIZAH ABD WAHAB

Segmen : Jom Kumpul Link Untuk Blogwalking!

Penulis : faizahabdwahab Masa : 13:42 Comments : 7 Labels :


Assalamualaikum

hyep..

hari ni eija nak join satu segmen by nabila medan..

jom join..klik banner atas ni..:)



keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu bapa...

Penulis : faizahabdwahab Masa : 18:41 Comments : 0 Labels :
Assalmualaikum

hyep...

title panjang bukan main..:p

tak de motif =_='

"saya bukan anak manja yang sentiasa bercerita apa saja dengan ibu bapa  saya tapi saya cuma anak yang cuba berusaha untuk dapatkan keredhaan Allah melalui keredhaan ibu bapa saya."



Dear you,

berkongsi cerita dengan ibu tak bermaksud kita anak manja kan?
ikut pandangan masing-masing,ada yang sering meluahkan semua masalah,kegembiraan,kesedihan dan macam-macam lagi pada kawan-kawan.terutama remaja yang belasan tahun..(eija la tu)




pada eija best friends eija kwan terbaik!!!!
dan ibu dan ayah juga kawan baik eija..apa yang kawan baik eija tau itu juga yang ibu dan ayah eija tau..
bila kita buat ibu ayah macam kawan kita akan rasa lagi selesa untuk bercakap dengan mereka tak kisah la hal peribadi atau pun tak.tapi!!!!! jangan pulak sampai hilang rasa hormat pada mereka..mereka tetap ibu dan ayah kita kan???


jujur eija cakap..
eija akan rasa lagi tenang kalau setiap perlakuan,perbuatan eija dalam pengetahuan mak dan abah eija.
dengan siapa eija kawan,kemana eija pergi mesti eija bagitau mak dan abah..bukan bermakna manja tapi sebab diaorang kan kawan baik eija..sentiasa berkongsi..

power rangers..
whole family tau...bagi diaorang ok je cuma jangan sampai lebih-lebih..
tapi kadang-kadang mak eija suka back up power rangers..
selalu dapat ceramah free..
ayat biasa dengar "JADI ORANG YANG SETIA UNTUK DAPATKAN KESETIAAN ORANG"
lagi satu ni memang ayat favourite mak eija "apa yang awak bagi itu yang awak dapat"
mungkin maksud dia kalau kita baik,baik la orang dengan kita(ni contoh je ye)






kalau pegi mana-mana pernah tak kita bagitau mak dan ayah kita?
atau memang tak pernah bagitau?
walaupun kita belajar atau kerja jauh dari mak ayah kita?
*ni untuk yang belum terikat dengan tanggungjawab la(kahwin)

dearest,
tak kuno sikit pun kalau setiap perlakuan kita dalam pengetahuan ibu bapa kita..
sekurang-kurangnya kemana kita pergi dan apa yang kita buat dalam pengetahuan mereka tak mustahil mereka akan doakan keselamatan dan kejayaan kita kan?
doa seorang ibu dan ayah didengari Allah..

en google...


notapoket:*kasih ibu sampai kesyurga,kasih ayah berpanjangan.
                *jangan pernah hilang rasa hormat pada mereka
                *yang baik datang dari Allah,yang buruk juga dari Allah tapi disandarkan pada kelemahan diri eija          sendiri
                *Eija sayang mak&abah^_*




Apa bezanya???

Penulis : faizahabdwahab Masa : 22:04 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum

hyep...

"eeee yuck geli aku tengok pengutip-pengutip sampah ni,dah la bau pun busuk..jijik aku!!!!"

"eiii kotor la nak masuk sawah tu geli la...aku ade ijazah ok....ishhhhhh"





Astaghfirullahalazim apa hak kita nak cakap macam tu?
lupa ke siapa kita atas dunia ni..
lupa ke kita ada yang maha kuasa..
lupa ke yang hidup ni umpama roda..

sayang-sayang,

jijik ke pengutip sampah?
salah ke dia?berdosa ke dia?
sekurang-kurangnya mereka mahu mencari rezeki yang halal buat keluarga mereka,
mencari rezeki dengan tulang empat kerat mereka selagi terdaya,
tidak mengharapkan orang lain..

geli?tanpa mereka merasa ke kita untuk makan nasi setiap hari?
sawah yang dikatakan kotor itu lah lukisan alam dari Allah..
siapa kita sebagai hamba untuk cakap jijik ataupun kotor?
ijazah yang ada itu lah bukti kasih sayang Allah padamu..
kurniakan otak yang cerdas untuk menolong agama dan bangsa sendiri..




Apa bezanya kita semua?
hanya iman dan taqwa..
sehebat mana pun kamu,
sekuat mana pun kamu,
sebijak manapun kamu,
tanpa kasih sayang dan rahmat-NYA kita hanya manusia hina..
apabila terpisah nyawa dari badan kita menggunakan kain yang sama warnanya,
ditanam di dalam tanah jua..
siapa kita untuk membezakan sesama kita..
sedangkan Allah tidak pernah membezakan kita selagi kita bertaqwa..




















notapoket:mengingatkan diri sendiri dan berkongsi dengan orang lain
               :jangan jadi orang yang bongkak didunia ini ok..
               :yang baik itu datang dari Allah yang buruk juga dari Allah tetapi disandarkan pada kelemahan diri eija sendiri..^^,


with love:

Blog Reviewing by Haruno Hana

Penulis : faizahabdwahab Masa : 11:27 Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum
hyep...

hari ini eija nak join satu segmen by haruno hana..ala novelist lovin' you...
thank you for her sebab invite eija..





klik banner kalau nak join:)



eija nak tag 2 org bestie eija:
eiyma
yaya




notapoket:nak kenal dengan ramai blogger dr malaysia^_^

Segmen Jom Tambah Follower By NI

Penulis : faizahabdwahab Masa : 01:00 Comments : 3 Labels :
nak join klik je banner tu..^_^
syarat-syarat pun ade sekali.

Disebabkan eija baru lagi maka segmen macam ni sangat menarik..

eija nak tag:
yaya
eiyma
opah
akif
miss bubble

new look:)

Penulis : faizahabdwahab Masa : 14:14 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum

hyep...

semua entry dalam blog ni dh terdelete :( tak ape la menangis macam mana pun entry-entry lama tak kan muncul balik..
ok la anggap macam newbie la..lagipun dah lama sangat tak update entry kat belog ni.dah bersawang dah..
belog ni dah berubah 360 darjah dari yang lama dan buat jadi semangat nak update entry hari-hari..

lets we start again:

#Eija..waiting for SPM results..
#belog salah satu minat dan kalau boleh nak kenal ramai kawan dari dunia blogging..
#kalau boleh belog ni biar la banyak tips yang bermanfaat..insyaAllah.
#suka duka hidup mungkin akan di tulis disini..
#last but not least:






nota poket:berkawan biar beribu berkasih pada yang satu..^_^